4 Şubat 2023 Cumartesi

Atatürk imajını yıkamayacaksınız.

 RUKİYE SULTAN DİYOR Kİ:

Sevgili okurlar, bu yazıma; Prof. Dr. Yusuf Halacoğlu Tarihçi ve Siyasal kimliği ile bilinen araştırmacı-yazardır, onun sözleri ile başlamak istedim.

Halacoğlu,  bilhassa tarihçi araştırmacılığı ile dikkati çekmektedir. Gerçek bilgi ve belgeye dayanmadan hiçbir konu hakkında konuşmaz ve yazmaz.

Aşağıda sosyal medyada paylaşılan sözleri ile yazıma başlamak istedim. Çünkü çok önemli saptamalar yapmıştır.

Ülkemizin içerisindeki vatan hainlerini  çok güzel izah etmiştir.

Halacolğlu’nun kısa ve öz saptamalarına katılmamak mümkün değil!

Ne diyor Halacoğlu:

-Atatürk imajını yıkmadan TC devletini gayri meşru ilan edemeyeceklerini biliyorlar.

-Atatürk’ü ve kurtuluş savaşını itibarsızlaştırmadan o devrin hainlerini, yani dedelerini aklayamayacaklarını da biliyorlar.

- Atatürk’e saldırmalarının asıl ve en büyük bir nedeni daha var. Türk’e ve Türk kimliğine doğrudan   saldıramadıkları için 1000  yıl sonra Türk kimliğimi getirip devletin merkezine koyan o idareye saldırıyorlar.

- Din maskesi kullanıyorlar, ama benim elimde hepsinin seceresi mevcut. Tamamı gizli Türk düşmanı ve dönme ailelerden geliyorlar.

Evet sevgili okurlar, biliyorsunuz tabelalardan TC. ler kaldırıldı. Nedeni ni kimse doğru dürüst sorgulamadı!

Türk’üm, Doğruyum diye başlayan andımız kaldırıldı okullardan. Nedenini tam manası ile sorgulayabildik mi?

Türkiye Cumhuriyeti devletinden kimler hesap sormak istiyorlar? 

Amaçları nedir?

Şöyle geçmişe doğru gittiğimizde, Osmanlı Padişahlarının kadınlarının ve saraylarına aldıkları cariyelerin kimliklerine bir baktığımızda, kaç tane Türk kadını olduğunu görürüz. 

Türk Kadınları ile evlenen Osmanlı Padişahları azınlıkta. . Çoğu yabancı kişiler ile evlenmişler.

Osmanlı’nın ilk dönemlerinde padişahların yabancı kadınlarla evlenmesinin temel nedeni devletin topraklarını korumak ya da daha da genişletmek amacını taşıyordu. Bu evliliklerin neredeyse tamamı siyasi amaçlıydı. Ama yine de padişahların evlendiği kızların çoğunluğu Türk kökenliydi. II. Selim’den önceki ilk 12 padişahın -I. Murat hariç- anneleri Türk asıllı iken, II. Selim’den başlayarak tahta geçen hiçbir padişahın annesi Türk asıllı değildir. Annesi Türk asıllı olan son padişah Kanuni Sultan Süleyman’dır.

Fatih Sultan Mehmet’in iktidarı ile haremde devşirme sistemi başladı ve bu sistem Osmanlı İmparatorluğu yıkılana kadar sürdü. Padişahlar Türk kızları ile evlenmeyi bıraktılar.

Kanuni Sultan Süleyman’ın saltanatı ile birlikte, eskiden tek tük olan, daha doğrusu çocuk doğduğu zaman başvurulan cariye ile evlenme yaygınlaştı; hatta tek kaynak durumuna geldi.

III. Mehmet’in annesi bir İtalyan asıllı olan Safiye Valide Sultan, anadilini unutmayan ender padişah eşlerinden biridir. Keza doğruluğu kanıtlamasa da, ilk kez 1931 tarihli Fransız “İllustration” dergisinde yer alan bir iddiaya göre II. Mahmud’un annesi Nakşidil Sultan ölüm döşeğindeyken asıl dinine dönerek Hristiyan olarak ölmek istediğini oğluna söylemiş; annesinin son arzusunu kırmak istemeyen İkinci Mahmut İstanbul’daki Capucin rahiplerinin reisi olan Aleksi d’Arras adlı bir papazı saraya davet ederek annesinin bu isteğini yerine getirmiştir.

Osmanlı Padişahları belki ülke topraklarını genişletmek veya siyasi bazı nedenlerden dolayı, ya da cariyelerin cazibelerine kapılarak, yabancı kadınlarla evlenmeyi tercih etmiş olabilirler. 

Ancak, doğurdukları çocukları ilk yetiştiren ve beyinlerini yıkayan annedir. Türk olmayan Padişah kadınları doğurdukları çocuklarını Türk düşmanı olarak eğittiler ki, 16. Yüzyıldan sonra Osmanlı’da Türk düşmanlığı gittikçe artmış ve Saray yönetiminde Türklere yer verilmemiştir. . Ya da çok az yer aldılar. Türk kelimesi ortadan kalktı.

Çocukları ilk yetiştiren ve beyinlerini yıkayan annedir. Türk olmayan Padişah kadınları doğurdukları çocukların beyinlerini Türk düşmanı olarak eğittiler ki, 16. Yüzyıldan sonra Osmanlı’da Türk düşmanlığı peyda oldu ve Saray yönetiminde Türkler yer almadı. Ya da çok az yer aldılar. Türk kelimesi ortadan kalktı.

İşte yıllar sonra Halacoğlu’nun dediği gibi Mustafa Kemal Atatürk yeni kurduğu Türkiye Cumhuriyetinde Türk kimliğini ortaya çıkardı.

Şu an Türk düşmanlığını körükleyen ve yapanlar hangi tarihi okudular,  kimler tarafından eğitildiler, soyları, sopları kim? Bu düşmanca tavır ve tutumları ile amaçları nedir?

Bu güzel vatanımızı, bölme, parçalama, yok etme çabaları ile Türkiye Cumhuriyetinin kurucu önderine hakaret etmekle, kimlere hizmet ediyorlar? 

Allah aşkına dünyadaki devletleri inceleyin bakın. hangi ülkenin insanları devletlerini kuran liderlerine bizim ülkemizdeki hainler gibi hakaret ediyorlar?!..

Bugünleri yaşıyor isek, kimin sayesinde yaşıyoruz?

Demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti devleti Dünya devletleri içerisinde saygınlığı olan bir devlet olmasa, ülkemize her yerden bu kadar çok yabancı gelip yerleşmez, ticaret yapmaz. 

Afganistan'a, İran'a, Arap ülkelerine bizim ülkemize yerleşenler kadar, oralara gidip yerleşen dünya insanları var mı?

Ben Kafkas kartalı Şeyh Şamil’in torunu olarak, milli duygulara sahip bir Türk kadınıyım. 

Bunlar elbette benim ve benim gibi soyu, sopu  özü Türk olanları üzmekte. Şeyh Şamilin Kızlarından Rukiye fatimat dedemin annesdir.

Halacoğlu’nun söylediklerine aynen katılıyorum. 

İlk ve tek Türkiye Cumhuriyeti Profesörü unvanı verilmiş olan Prof.Dr. Oktay Sinanoğlu’nun eserlerini okusunlar Cumhuriyet Düşmanları. Onun videolarını izlesinler. Belki gerçekleri daha iyi anlarlar. Atatürk’ün Nutkunu okusunlar.

Biz Cumhuriyet çocuklarıyız. Ülkemizi seviyoruz. Bayrağımızı, dilimizi, dinimizi seviyoruz.

Ülkemizin bölünüp, parçalanmasına, emperyalistlerin oyununa gelerek kardeşliğimizin, birliğimizin, dirliğimizin bozulmasını istemiyoruz.

Önümüzde 2023 içerisinde, Haziran veya Mayıs ayında seçim var. Bu seçimin adil bir şekilde yapılmasını ve ülkemizin geleceğinin çok daha iyi olmasını arzu etmekteyiz.

Gelecek genç neslimize Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe hitabesini hatırlatarak, herkese saygı ve sevgilerimle, her şeyin güzel olacağı dileklerimle mutlu yarınlar dilerim.

http://www.sektormedya.com.tr/ataturk-imajini-kimse-yok-edemez/

04.02.2023

RUKİYE DEMİR

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder