15 Şubat 2023 Çarşamba

Başarılı olmak elbette zordu.

 RUKİYE SULTAN DİYOR Kİ:

BAŞARILI OLMAK ELBETTE ZORDU!

Dostlar, arkadaşlar, kardeşler, gerçekleri görmenin zamanı gelmedi mi?

Güneydoğuda on ilimiz yerle bir oldu. Ölenlerin sayısı her gün yıkıntılar temizlendikçe artıyor. Daha da çok artacak.

Çökük altından çıkan o minik yavruların geçirdikleri travmalar, yıllar boyu onlarla yaşayacak. 

Evladını yitiren anne ve babalar, torunlarını yitiren dedeler, evsiz, eşyasız kalan, malını mülkünü kaybeden insanlar. Bunların acısı hemen bitecek mi, bitmeyecek. 

Ölenler öldü, ancak kalanların acısı daha büyük. 

Peki doğal olarak gelen bu afete devlet olarak hazırlıklı mı idik? Başarılı bir çalışma yapılabildi mi?

Elbette çok büyük olan depremde bazı yetersizlikler oldu, olması da kaçınılmazdı.

Yandaş gazete ve televizyonları izlerseniz, çok başarılı oldu. Muhalefetin yayınlarını izlerseniz, başarısızlık çok. 

Asıl sosyal medyada Depremzedelerin sözlerine bakmak gerek. Ağlayanlar, sızlayanlar, halen çadır bulamayanlar. Demek ki bazı organizasyonlarda eksiklikler var. 

Evet alan büyük, yıkım korkunç. Her ne olursa olsun, iyi bir organize yapılamadı. Türk milleti devletine güvenir, hep devletinden yardım bekler. Devletin ulaşamadığı durumlarda halk hemen yardıma koşar ve kendisi çabasını gösterir.   Burada da öyle oldu.

Depremin olduğu 11 ilde olağanüstü hal ilan edilmesi iyi oldu. Alınan tedbirler sayesinde, soygunlar, vurgunlar, suistimaller önlenebilir. 

Şu an yardımlar toplanıyor. İnşallah gerekenlere ulaşır. 

Seçimlerin ertelenmesi isteniyor. Neden? 

Seçimler yapılmalı ve halkın iradesi ne ise ona herkes saygılı olmalı. Tamam halk kimi istiyorsa o iktidara gelir, halk ta buna saygısını gösterir, kaderini belirler. 

Sevgili dostlar, arkadaşlar, kıymetli vatandaşlar. Ülkemiz üzerinde kara bulutlar arttıkça artıyor.

Dost diye bildiğimiz Amerika'nın ve emperyalıst güçlerin neler planladıklarını sosyal medyada yayınlanan videolardan ve yazılardan izliyoruz. Bazı bilgi ve belgeleri, yapılan hareketleri, düşünülen planları incelediğimizde de, bu yargılara sahip olmamız mümkün.

Yıllar boyu Güneydoğu ile ilgili haritalar yayınlandı. İsrail'in genişleme politikaları belli.

Ukrayna savaşı nasıl çıkarıldı?

Ortadoğu'da Irak'ın bir bahane ile işgali, Libya'da Kaddafi'nin iktidarına son verilerek, sokakta linç edilmesi, Suriye hareketi. Lübnan'daki iç karışıklıklar, Afganistan'ın akibeti bunları yaşadık. Yaşıyoruz. İran'da iç karışıklık devam ediyor. Ülkemiz üzerindeki planlar hiç bitmiyor.

Neden adalara ve Yunanistan'a bu kadar Amerikan askeri ve silahları yığınak yapıldı.

Akdeniz'de harp gemileri neden geziyor?

Türkiye ve İran orta doğunun can damarlarıdır.

Bu iki ülke zayıflar, birbirleri ile de anlaşamazlar ve kavga ederlerse, batının işine çok yarar. 

Güneydoğu depreminin doğal bir afet olarak on ili kapsayan büyük ve yıkıcı depremin de durup dururken olduğu kuşkusu her geçen gün artmaktadır. Fay hattının kırılması ve son yüzyılın en büyük depreminin ülkemizde olması bir tesadüf müdür?

Allah muhafaza, bir de İstanbul'da söylendiği gibi deprem olursa, felaketlerin en büyüğü olacaktır.

Son sözüm şudur. Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur. Birlik zamanı, beraberlik zamanı. Bizler büyük devletiz. İnsanız. Müslümanız. İçimiz acır. Yardımı severiz. Bu yaraları da sarmasını biliriz.

Ancak şuna da dikkat etmek zorundayız. Antakya, yani Hatay şehri Atatürk'ün bizlere emanetidir. O şehir üzerinde çok planlar yapılıyor. Bu konuda uyanık olmak zorundayız. 

Şehir eskisinden daha güzel yeniden yapılmalı ve şu an oradan göç ederek, içerilere giden ailelerin yeniden memleketlerine dönmeleri gerek. Şehir yabancıların işgali altına girmemeli. Yerli halk çoğunlukta olmalı. Sadece Hatay'da değil, diğer tüm sınırdaki ilçelerimiz, köylerimiz ve şehirlerimizin halkı eksilmemeli, yerli halk çoğalmalı. Yoksa buralara başkaları yerleşir ve ileride, beş yıl, on yıl sonra Türkiye'nin elinden çıkabilir. Bu gerçeği de unutmamak gerek.

Depremde ölenlere Allah'tan rahmet ve geride kalanlara da sabır diler, ülkeme geçmiş olsun diyerek, siyasilerden ülkemizin geleceği ile ilgili hareketler etmelerini, iktidar partisinin de ülke yararına kararlar alarak, bir an önce umutlarımızın artması yönünde çalışmalar yapmasını arzu ederiz.

RUKİYE DEMİR

16.02.2023




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder