31 Mart 2024 Pazar

Demokrasi kazandı

Rukiye Demir

RUKİYE SULTAN DİYOR Kİ:

Atatürk için bir Demokrasi tokadı

31 Mart 2024 unutulmayacak. 

Stresli geçen günler. 

İstanbul sen neymişsin meğer!

Seni alabilmek, seni yönetebilmek, sana sahip olabilmek için geçmişte yedi düvel işgal etmişti, neticede Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği olmuştu, "Geldikleri gibi giderler" 

Bakanlar, devletin tüm kurumları, Partili Cumhurbaşkanımızın meydanlarda ben İstanbul'u istiyorum, mücadelesi, ne günler yaşattı bizlere!

Türk ulusu duyguları ile değil, akılları ve mantıkları ile hareket etti. Demokrasi kazandı. 31 Mart Yerel Belediye seçimleri iktidar partisi için büyük bir uyarı oldu.

Türk milletine bir şeyi zorla yaptırmaya kalkmayacaksın. Baskı ve zorbalıkla istediğini elde etmeye kalkarsan, mutlaka Türk ulusu eline imkan geçtiğinde gereğini yapar ve dersini verir. 

Geçmişte de yaşanmıştı bu olaylar. 

Cumhuriyet Halk Partisi'de bundan sonra daha dikkatli olmak zorunda. Başkaları ile birlikte yola çıkmaktansa, kendini ispat ederek tek başına yürümeli. 

En önemlisi de CHP artık ilk kuruluş ayarlarına dönmeli ve Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda ve izinde yürümeli. 

Tarikatlar, Şeyhler, Şıhlar ülkesi olamaz Türkiye. Türkiye Cumhuriyeti Laik, Demokrat bir dünya Devletidir. Dünya'ya örnek bir Devlet ve millettir. 

Bu millet sabırlıdır, tahammüllüdür, dayanıklıdır. Ancak, zamanı gelince ne sabrı kalır, ne tahammülü. Gereğini yapar. 31 Mart yerel seçimlerinde de halk çok güzel bir ders verdi. Gereken ikazını yaptı. İnşallah bu ikazdan herkes dersini alır.

Bizler ülkemizde huzur ve mutluluk içerisinde yaşamak istiyoruz. Ekonomik sıkıntı çekmeden, kalkınmış bir ülke olarak yaşamak istiyoruz. 

Sen, ben kavgası istemiyoruz. Adalete güvenmek istiyoruz. 

Soygunlara, vurgunlara, anarşiye, teröre, dur demek istiyoruz. 

Bugün 1 Nisan. Bir Nisan şakası iyi oldu. Demek ki, halk istediğini vezir, istediğini rezil edebilirmiş. Halkın sağ duyusuna her zaman güvenmek gerek. 

31 Mart seçimleri ülkemize ve milletimize hayırlı olur inşallah. 

Önümüzde Ramazan Bayramı var. Ramazan Bayramının da ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diler, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Demokrasiden uzaklaşmadan, hak ve hukuk devleti olarak, Şeyhlerin, Şıhların peşinde değil, çağdaşlığın peşinde koşan kalkınmış bir ülke olmasını dilerim. 

01.04.2024

Rukiye Demir




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder