30 Aralık 2023 Cumartesi

Türk milleti asildir.



RUKİYE SULTAN DİYOR Kİ:

Türk milleti asildir. 

Türk milleti değerlerini korur.

Araplar parası var diye bizim milli değerlerimizi satın alamaz.

“Türk milleti kahramanlıkta olduğu kadar, yetenek ve liyakatte de bütün milletlerden üstündür.”M.K.Atatürk.

Yanlış karar, yanlış uygulama!

Nedir bu Arap hayranlığı?

Türkiye Futbol Federasyonu Cumhuriyetimizin 100.yılını yurt dışında kutlamak amacıyla, başka ülke bulamamış 29 Aralık 2023 Cuma günü saat 20.45 te 2023 Süper Kupa müsabakasının Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanmasına karar vermişti.  

Turkcell Süper Kupa maçı önce krize dönüştü, ardından ileri bir tarihe ertelendi haberi ülkemizde bomba etkisi yaptı. Suudi yetkilileri Galatasaray ile Fenerbahçe’ye Atatürk pankartı, tişörtü ve İstiklal Marşı engeli koymuş.

Siz kimsiniz ki, bizim en hassas olduğumuz, kırmızı çizgimize engel koyuyorsun?

Bu olay sosyal medyada bomba etkisi yaptı, bütün ülkede aşırı derecede tepkiler İnternet ortamına düştü.

Türk milleti hassastır, duygusaldır, milli ve manevi değerlerine sahip çıkar. Hele ki Cumhuriyetin kurucusu, Dünya lideri, önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e derhal sahip çıkar, söz söyletmez, söyleyemezsiniz de.

Mustafa Kemal Atatürk Hz. Muhammed’in mezarını yıkıp, yerini değiştirmek isteyen Suud kralına kendi el yazısı ve imzasıyla çektiği telgrafı unutmazlar Müslüman geçinen Suudlar.

Ne demişti Atatürk: “Suud kralının dikkatine! Tarafımıza ulaşan haberlere göre Allah’ın sevgili ve özel kulu, elçisi peygamber efendimiz Hz.Muhammed Mustafa’nın kabrini yıkıp yerini değiştirecekmişsin. O mezarın tek taşına dokunursan Kurtuluş Savaşı’nı bırakır ordularımla aşağı inerim.”

Peygamberimizin mezarına saldıran ve onun yerini değiştirmeye çalışan bir Suud Kralı. Bu yazıyı eline alınca, geri adım atmıştı. O kralın soyundan gelenler, Mustafa Kemal Atatürk’ün posterinin stadyumda, futbolcuların göğüslerinde görülmesine tahammül edebilirler mi?

Atatürk düşmanı, bir milletin git topraklarında Cumhuriyetin 100. Yılını kutlama maçı yap. Akıl almaz bir karar.

Hadi bunu bırakın, milli marşımız İstiklal Marşımızın bile okunmasına tahammül edemeyen bir Suud yönetimi ile karşı karşıyayız.

Nedir bu Arap hayranlığı. Biz Türk milletiyiz. Müslümanız Elhamdülillah. Ancak, biz Arap değiliz. Din ayrıdır. Bu bir inançtır. Peygamber de bizim için kutsaldır.

Suudi cephesinden de gelen açıklamaya bakar mısınız: “İki takımın anlaşmaya uymaması üzücü oldu ve bu da maçın yapılamamasına yol açtı.” Denilmiş.

Allah Allah, lafa bakın. Senin Atatürk’ün posterlerine karşı çıkman, İstiklal marşını okutmamana Türkiye’nin mümtaz iki takımı evet mi diyecekti!

Eyy Suud yönetimi sana şunu hatırlatmak isterim. Bizim kırmızı çizgimiz olan Mustafa Kemal Atatürk bak neler söylemiş: “Benim hayatta yegane fahrim (Şerefim), Türklükten başka bir şey değildir.” “Türk eli büyüktür ve yeryüzünde yalnız o büyüktür. Her yeri dolduran Türk’tür ve her yanı aydınlatan Türk’ün yüzüdür.

Diyarbekirli, Van’lı, Erzurum’lu, Trabzonlu, İstanbul’lu, Trakya’lı ve Makedonya’lı hep bir ırkın evlatları hep aynı cevherin damarlarıdır.”

Eyy benim sevgili milletim M.Kemal Atatürk’ün şu sözünü de unutmayalım: “Milli benliğini bilmeyen milletler, öteki milletlerin avıdır.”

2024 yılı Türk Ulusuna hayırlara vesile olması dileğiyle, tüm dünya insanlığı için de Barış-Huzur getirmesini dilerim.

Rukiye Demir

30.12.2023 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder