18 Şubat 2014 Salı

Türk Dil Kurumu, kuruluşunun 81. yılını kutladı

Türk Dil Kurumu 
12 Temmuz 2013’te kuruluşunun 81. yılını kutladı
            Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın Türk Dil Kurumunun kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Kurum Başkanımıza gönderdiği mesaj:
            "Bir milleti millet yapan en önemli unsurlardan biri, ortak bir dile sahip olunmasıdır.
Kökleri tarihimiz kadar derinde olan dilimiz, bizi biz yapan, kaynaştıran, birleştiren kültürümüzün ve medeniyetimizin en temel harçlarından biridir.
Cumhuriyetimizin ilk yıllarında tesis edilen Türk Dil Kurumu, dilimizin korunması, geliştirilmesi adına ortaya konan en anlamlı, en önemli adımlardan biri olmuştur.
            Türk dili üzerinde araştırmalar yapmak ve karşılaşılan güncel sorunlara çözüm bulmak üzere çalışmalarını titizlikle sürdüren Türk Dil Kurumu, dilimizin yabancı kelimelerden arındırılmasında, daha sade, daha güzel ve güçlü bir dil haline gelmesinde önemli katkılar sağlamıştır. Asırlardan bu yana hoşgörü, kardeşlik ve barış dili olarak gelişen, başka dillere kucak açan, komşu halkların dillerine zenginlik katan Türkçemizi, yeryüzü dilleri arasında hak ettiği mertebelere ulaştırmak, milli bir vazife olarak kabul edilmelidir.
            Bütün dünyada kültür ve sanatın, bilimin, diyalogun dili olmasını arzu etiğimiz Türkçe, hiç şüphesiz, gelecek nesillere bırakacağımız en değerli mirasımız olacaktır.
            Bu bakımdan, sanatçılarımızdan bilim adamlarımıza, siyasetçilerimizden medyamıza, öğretmenlerimizden öğrencilerimize kadar, millet olarak hep birlikte Türkçemizin doğru ve güzel kullanımı için üzerimize düşen sorumluluğu hassasiyetle yerine getirmeliyiz.
            Bu düşüncelerle Türk Dil Kurumunun kuruluş yıl dönümünü kutluyor; Kurumun tüm mensuplarına başarılar diliyor, sevgi ve selamlarımı iletiyorum."
            Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya ÖRS'ün gönderdiği mesaj ise şöyle: "12 Temmuz 1932'de bizzat Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün himayelerinde kurulan Türk Dil Kurumunun 81. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Kurum Başkanımız Prof. Dr. Mustafa S. KAÇALİN’in şahsında bütün Kurum personelimizi tebrik eder, üstün başarılarının devamını dilerim."
            Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa S. KAÇALİN'in kuruluş yıl dönümü münasebetiyle yayımladığı mesajı:
          “81. kuruluş yıl dönümünü kutladığımız Türk Dil Kurumu, kuruluş gayesi ve niteliği dolayısıyla çalışmalarını bilim adamlarımız yanında halkın bütün kesimlerinin iştirakiyle yürütmektedir. Bu vesileyle kuruluşumuzu bütün halkımızla kutluyor teklif, tenkit ve katkılarıyla yanımızda olan herkese teşekkür ediyoruz. 
          Türk Dil Kurumu, halkımızın güvenini kazanmış olmanın verdiği sorumlulukla yürüttüğü faaliyetler neticesinde bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin mühim bilim kurumlarından biridir. Bu uğurda hizmetlerde bulunmuş eski başkanlarımıza ve kurum çalışanlarına şükranlarımı sunuyor, şu an birlikte çalıştığım bütün personelime de fedakâr çalışmaları için teşekkür ediyorum.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder