16 Nisan 2023 Pazar

Yaşam nedir ki?

 RUKİYE  SULTAN DİYOR Kİ:

Sevgili okurlar yaşam nedir ki? 

Sayılı günler hızla geçmekte, yaşam devam etmekte. 

İşte mübarek Ramazan ayının da sonuna yaklaştık.

Oruçlar tutuldu, iftar yemekleri yendi. Geldi sıra Bayramı kutlamaya. 

6 Şubat Güneydoğudaki depremin acıları henüz dinmedi. Dineceğe de benzemiyor. Anasız, babasız kalan yavrular, evlatsız kalan anne ve babalar. Evsiz barksız kalan yuvalar.!

Bayramın zevki mi olur bunca acılar içerisinde yaşayan insanlar için. Halen çadır bulamayanlar var. Konteynerler nerede? 

Buyurun beyler, evet beyler sizlere sesleniyorum. Kadınlara ne kadar kıymet verdiğiniz belli!

Parti liderlerine sesleniyorum. Hani Kadınlara milletvekili kontenjanları çok verilecekti. Hani kadın hakları korunacaktı. Hani kadınlar sizler için çok kıymetli idi!

Erkek hegemonyası hiç bitmedi ve bitmeyecek. Bitmez de. Biz kadınlar elimizdeki gücü kullanmasını bilmez isek, erkek hegemonyasına mahkum olmaktan kurtulamayız. 

Buyurun, kadın düşmanı olan bir parti meclise girme kapısını araladı. Afganistan'daki Taliban zihniyeti. İran'daki Molla zihniyeti. Suudi Arabistan'daki Arap zihniyeti. Bu zihniyetleri Türkiye'de, laik, demokrat Türkiye Cumhuriyetinde uygulamaya çalışan bir zihniyet. 

Sevgili okurlar, bazı kişiler, başı açık güzel kıyafet ile sokaklarda dolaşan kadınlara başka gözle bakarlar, onları başka gözle görürler. Müslüman olmadıklarını zannederler. Kendilerinin cennete gideceklerini, onların cehenneme gideceklerini zannederler. Kendilerinden olmayanlar cehennemlik, kendilerinden olanlar cennetlik zannederler. Başını örtmek, kara çarşaflara bürünmek midir?


 Müslümanlık? Herkesin kendisine göre, kendi tercihine göre bir giyim kıyafeti vardır. İsteyen istediği kıyafet ile sokaklarda dolaşır. Kimse kimsenin dinini sorgulayamaz. İnancına söz edemez, etmemelidir de. Kimin iyiliksever, dürüst, namuslu, ahlaklı, dini inancının olduğunu nereden bileceksin. Sen Allah mısın ki insanları sorguluyor, yargılıyor, kınıyorsun?


İşte Ramazan ayı bitti. Allah'a şükür orucumu tuttum. O benim manevi huzurum. Elimden geldiğince iftar yemeklerini verdim. Dualarımı yaptım.

 Siz şimdi bizim Müslümanlığımıza nasıl laf söylersiniz. Biz Cumhuriyet kadınlarıyız. Manevi duygularımız içimizde gizlidir. Gösteriş için hiç bir şeyi yapmayız. Biz de anneyiz, biz de eşiz, biz de kadınız. Ancak, hakkımızı, hukukumuzu, Laikliğin de kıymetini bilir, yeri geldiğinde kendimizi savunmasını da biliriz. 

Atatürk'ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyeti de korumasını bileceğiz. 

Ramazan Bayramı ile birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını da kutlayacağız. 

23 Nisan 1920'de Büyük Millet Meclisi'nin açılış günü. Ne mutlu bizlere ki bugünlere geldik. Osmanlı devletinin düşman tarafından yok edilme planları uygulanırken, Anadolu toprakları düşman askerlerinin çizmesi altında inim inim inlerken, şahlanan milli şuur ile birlikte Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde halk birleşti. Düşman Anadolu topraklarından atıldı. Türkiye Cumhuriyetinin temelleri 23 Nisan 1920 de atılmıştı, 29 Ekim 1923 de de Cumhuriyet ilan edilerek işte bugün içinde yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti devleti kuruldu.

Hayatı yaşarken fark etmek gerek. Seyrederken fark etmişsin neye yarar. Yaşarken farkına varamaz ve gereken tedbirlerini almazsan, ellerindeki tüm haklarını kaybeder, bir gün gelir başkasının kölesi olursun. 

14 Mayıs'ta seçim var. İnşallah seçimler düzgün bir şekilde yapılır. Hile ve şerden uzak, Demokratik bir seçim olur. Demokrasinin zaferi mi olacak, yoksa Kadın haklarının yok etme zihniyetinin zaferi mi olacak göreceğiz! 

Tüm Türklerin ve Müslümanların mübarek Ramazan Bayramlarını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutlar, gelecek günlerimizin çok güzel olmasını dilerim. 


Rukiye Demir

17.04.2023





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder