1 Temmuz 2023 Cumartesi

Siyasal Partiler de tüzükleriyle yönetilir.

 Sosyal Medya'nın Watsap  TABANIN sesi grubunda yayınlanan bazı görüşler: 

TABANIN SESİ GRUBU CHP'lilerin grubudur. 

BAZI TARTIŞMALAR YARARSIZ!

Siyasal Partiler de tüzükleriyle yönetilir.

Organlara seçimler, görev süreleri, organlarda boşalma hallerinde yapılacaklar partinin tüzüğünde, yönetmeliklerinde belirtilir.

Bunlara uymak hem organ yöneticileri, hem de üyeler için zorunludur.

Bir süredir CHP yönetimi ve genel başkanlığı çeşitli kesimlerce sorgulanıyor, herkes görüş beyan ediyor, telkin ve temenniler zaman zaman talimat vermeye varıyor.

Genel Başkanlık için gönlünüzden geçen aslanı yine tüzük dahilinde o makama taşımak için çalışabilir, çabalayabilirsiniz.

Bu satırların yazarı aktif siyasetten kopalı/koparılalı yıllar oldu.

BAZI tartışma platformlarına bilgim ve onayım olmaksızın üye yapıldığımı (arkadaşlarımın samimi eylemleri ve benden beklentileri) sanal alemde görüyor ve yaşıyorum.

Çok kısaca şunu söylemek isterim eski bir parti iletişimcisi ve yöneticisi olarak:

Yapılacak her şeyin yolu var olan tüzükte bellidir.

Genel Başkanı değiştirmek hakkınızdır ama Genel Başkanın, gönlünüzde yer bulan aslana görevi devretmesini beklemek, onu kendisinde bulunmayan yetkileri kullanmaya zorlamak anlamına gelir. Bir anlamda, görevden almak istediğiniz genel başkanı kurultay yetkilerini gasbederek istediğiniz kişiyi adeta genel başkan ilan etmesini isteyen bir tablodur görünen.

Tüzükle de, üyenin hukukuyla da, parti içi demokrasi ile de bağdaştırılamaz  bu beklenti.

Elbette mevcut genel başkan da aynı zamanda parti üyesidir. Günü geldiğinde, adaylığının  söz konusu olmadığı bir aşamaya varılmış olursa o zaman onun da gönlünde bir aslan varsa ve dilerse açıklaması beklenebilir.

Onun dışında, genel başkanlık görev  ve yetkileriyle donanmış bir kişiyi tüzük dışı davranmaya zorlamak kamuoyu önünde yıpranmaya yol açar, bütünlüğe zarar verir, odaklanmaya, motivasyona engel olur.

Herkese açık alanlarda tartışmak 

yerine, başlayan mahalle, ilçe, il kongre süreçlerinde uygun iletişim kanallarını kullanarak gönüllerdeki aslanlar için çaba gösterilmelidir.

Yetmiş yaşından sonra gördüklerim karşısında dilim bunlara döndü.  

Umarım yazımın başlığına rağmen  yararsız yeni bir tartışma yaratmış olmam.

İyi bayramlar dilerim.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Fransa'da çıkacak olaylara karşı, nasıl tedbirler alınacağı ile ilgili Ordu'nun şehrin merkezinde tatbikatı yapılmıştı. 

Fransa'da yaşayan bilhassa Suriyeli göçmenlere karşı şüpheler duyulmakta. 

Fransa'da neler oluyor?

Fransa'nın başkenti Paris'te 17 yaşındaki bir gencin trafik polisinin dur ihtarına uymamasının ardından öldürülmesi sonrası ülkede şiddetli gösteriler başladı. 


Bazen karışıklık çıkarmak isteyen gruplar bir bahane beklerler. Trafik polisinin dur ihtarına uymayan bir gencin öldürülmesi ile, çamların kırılması, etrafın ateşe verilmesi, talanların başlaması ile ne alakası var. 

Halkın sokağa dökülmesi, şehrin her yerinde yağmalar yapılması sosyal medyaya düşen görüntülerde bir çok noktada dumanların yükseldiği görülmekte. 


Bu hareketleri kimler yapıyor. Amaçları ne? 

Fransa içlerinde bulunan yabancılardan şüphelenmekte. Hiç bir ülke bizim kadar toleranslı davranmaz. Olayların yabancılar tarafından çıkarıldığını tespit ettikleri anda, Fransa çok sert tedbirler alır ve ülkesinde bulunan Suriye'li göçmenler dahil, bir çok ülke göçmenlerini ülkesinden kovar.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin'in sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, protestoların devam ettiği, gözaltı sayısının 1000 i bulduğu, sokak olaylarının engellenmesi için ülke genelinde toplu taşıma seferlerinin durdurulduğu, bazı bölgelerdeki eğlence ve festivallerin iptal edildiği ifade edilmektedir. 

Cumhurbaşkanı Macron ise göstericilerin arasında çok sayıda genç ve çocukların olması nedeniyle, "Çocuklarınızı evde tutun" diye seslendi. 

Tüm dünyada'ki anneler gibi Fransa'da oğlunun öldürülmesi olayı anne Mounia'nın da yüreğini yaktı.

"O Benim Hayatımdı" diye seslendiği ve sosyal medyada yayımladığı videoda, "oğlum daha çocuktub Annesine ihtiyacı vardı. Saba beni öpmüş ve 'Seni seviyorum anne' diyerek yola çıkmıştı" dedi ve ekledi: "Bir saat sonra bana, birinin oğlumu vurduğunu söylediler. Ben şimdi ne yapmalıyım? O benim 

hayatımdı, her şeyimdi." diyerek, bir annenin evladını kaybetmenin ne kadar acı olduğunu ifade etmektedir. 

Sosyal medyada yayımlanan videoda bir polis memurunun, önündeki aracın sürücüsüne silah doğrulturken görüldüğü, silah sesinin duyulmasından sonra aracın çarparak durduğu görüntüsü, yayınlandı. 

Göğsünden vurulan Nahel M, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Onu vurmakla suçlanan polis memuru, cinayet suçlamasıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. 

Le Monde'a gazetesinin haberine göre polis ilk ifadesinde, Nahel M.'nin kendilerine zarar vermek amacıyla aracını üzerlerine sürdüğünü söyledi. Ancak İnternette yayımlanan ve Fransız haber ajansı AFP'nin teyit ettiği görüntüler polisi yalanlıyor. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder